Specialisten

TOF Interieur: styling en advies met persoonlijke touch

“Ik houd van rust, ruimte en eenheid in een interieur. En ik mix graag verschillende stijlen. Maar vóór alles luister ik naar mijn klanten. Want ik wil met hen samen toewerken naar een interieur met een persoonlijke touch, iets dat past bij de woning en bij de bewoners.”

Zo vat Ingeborg Hoogerwerf in enkele zinnen samen wat haar drijfveer was om bijna vier jaar geleden haar eigen bedrijf op te richten. Met TOF Interieur Styling & Advies  biedt zij interieurstyling voor iedereen. “Ik heb natuurlijk mijn voorkeuren, maar ik leg me niet vast op een bepaalde stijl. De persoonlijkheid van een interieur staat centraal. Daarom heb ik ook geen standaardpakketten, want geen enkele opdracht is hetzelfde. Aan de hand van gesprekken lever ik altijd een op maat gemaakte offerte.”Vaak hebben mensen bij een bestaande of nieuwe woning wel globale ideeën over welke kant ze op willen, maar zoeken ze een klankbord, iemand die de puntjes op de i zet. Ingeborg is zo iemand. “Als je iemand met een frisse blik laat meekijken naar je ideeën en plannen, kan dat heel verhelderend zijn. Ik denk aan praktische zaken, maar combineer dat met een creatieve invalshoek, om te komen tot verrassende en speelse oplossingen. Zo krijgt het interieur elementen waar je zelf niet opgekomen zou zijn, maar die echt iets toevoegen.”

Na een – overigens vrijblijvend – kennismakingsgesprek volgt een intake-interview, waarin de grote lijnen worden uitgezet. “Ik kom daarvoor graag thuis bij de mensen. Dat werkt beter dan telefonisch contact of foto’s sturen. Ik kan me dan een beter idee vormen van het bestaande interieur en zaken als de lichtinval. Daarna probeer ik te achterhalen wat mensen wel en niet mooi vinden, onder meer aan de hand van afbeeldingen en moodboards. Goed luisteren is dan essentieel. Ook omdat blijkt dat partners niet altijd op één lijn zitten. Dan is het de kunst om twee meningen samen te brengen tot een ontwerp waar ze zich beiden in kunnen vinden.”

Creativiteit

Voordat ze begon met TOF Interieurstyling (“Tof is gewoon een mooi positief woord met een krachtige uitstraling”) was Ingeborg actief in andere creatieve sectoren. “Ik heb bij bladen gewerkt aan mode-, beauty- en lifestyle-reportages en ben actief geweest in de reclamewereld en de communicatie- en organisatiebranche. Daar zaten altijd wel creatieve kanten aan. Ik deed er in die tijd al een opleiding tot interieurstyliste naast. Ik ben ervan overtuigd dat creativiteit vooral in jezelf zit, maar een opleiding kan je wel helpen om die creativiteit verder te ontwikkelen.”

Ze blijft de ontwikkelingen in de wereld van de woonstyling op de voet volgen. “Ik haal altijd wel inspiratie op bij beurzen, webinars en lezingen. Het is belangrijk om up-to-date te blijven; vanuit die kennis kun je beter adviseren. Al blijft voorop staan dat klanten hun eigen ideeën terugzien in de ontwerpen die ik aanreik.”

Ze adviseert veelal particulieren, maar zo’n dertig procent betreft de zakelijke markt in de regio. “In beide gevallen moet ik het sterk hebben van mond-tot-mondreclame: mensen die tevreden zijn en het aan anderen doorvertellen. Dat hoort ook sterk bij Westland: als je het goed doet, wordt er over je gesproken.”

Samenwerking met leveranciers

Door deze aanpak heeft ze een groot netwerk van contacten opgebouwd met leveranciers. “Ook voor mijn klanten is dat handig: ik weet precies waar ze moeten zijn voor bijvoorbeeld die ene leuke bank, dat gave behang of die mooie gordijnstof of die houten vloer. Ik vind sowieso dat je kunt besparen door een interieurstylist in de arm te nemen. Als ik een compleet interieurplan opstel, inclusief items waar ze misschien zelf nooit opgekomen zouden zijn, weet ik altijd wel adressen waar ze die zaken voordelig kunnen krijgen of zelfs laten afleveren. Dat kan een stuk voordeliger uitpakken dan wanneer je overal zelf voor op pad moet. Mijn vak is echt niet iets exclusiefs. Ik stel me juist heel laagdrempelig op; mensen kunnen me altijd bellen als ze een vraag hebben.”

TOF Interieur | styling & advies T 06 15 681 121
info@tofinterieur.nl / www.tofinterieur.nl

 

Wil je meer weten?

Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.