Specialisten

West Interieurs daagt je uit om buiten de lijntjes te denken

“De input van de klanten vormen altijd de leidraad voor een ontwerp”, zegt Sharon Westra van West Interieurs. “Ik stel gerichte vragen waarmee ik hun levensstijl en smaakvoorkeuren inventariseer. Daar ga ik mee aan de slag, met de passie om voor iedereen een unieke plek te creëren. Ik sta voor een persoonlijk interieur, helemaal afgestemd op je wensen. Daarbij daag ik mensen uit om een beetje risico te nemen, zodat we komen tot een ontwerp waar ze zelf niet op gekomen zouden zijn, maar dat toch helemaal bij hen past.”


Gedrevenheid is een kernwoord voor Sharon. Ze vertaalt je wensen op interieurgebied in een uiterst persoonlijk ontwerp. “Vooral bij nieuwbouwwoningen loop je alleen al door de indeling de kans dat je huis er net zo uit komt te zien als dat van de buren. Ik houd juist van diversiteit, van een individuele stijl. In het ideale geval herken je de persoonlijkheid aan het interieur.”

Sharon is sinds 2015 gediplomeerd interieurontwerpster en sindsdien werkt zij in de interieurbranche. Ze deed bij verschillende bedrijven ervaring op, zowel in de particuliere als de zakelijke markt. Tijdens haar bijscholing aan de Vogue Academie ontdekte zij war ze écht de meeste energie van krijgt, en dat leidde tot de volgende stap: het starten van een eigen onderneming.

“Dat was aan het begin van de coronaperiode, waardoor de meeste contacten in eerste instantie online tot stand kwamen, maar al snel groeide het uit tot een fulltime baan met veel persoonlijk contact. Dat vind ik het allerleukste. Persoonlijk contact werkt echt het beste als je wilt inventariseren waar de wensen en voorkeuren van klanten liggen.”

Goed luisteren

Ze werkt op basis van een kosteloos en vrijblijvend intakegesprek. “Je merkt al gauw of het klikt, of je op dezelfde lijn zit. Ik denk er van tevoren al goed over na en vraag dat ook van mijn klant. Ik vraag je om materiaal te verzamelen van interieurs die je aanspreken, stel vragen en maak vergelijkingen. Maar ik luister ook goed naar je verhaal, naar je bedoelingen met je nieuwe interieur en je smaakvoorkeuren. Zo werken we toe naar een leefomgeving die voor jóu ideaal is. Ik gun iedereen een mooi huis dat helemaal bij hem of haar past. En dat hoeft echt niet duur te zijn. Ik streef ernaar om voor elk budget iets moois te kunnen bieden.”

Voor elk budget

West Interieurs biedt keuzemogelijkheden voor elk budget, benadrukt ze. “Een fijn en warm interieur kan met ieder budget gerealiseerd worden”, vindt ze. “Ik stem alles af op je financiële mogelijkheden. Daarnaast hangt het er een beetje vanaf wat je nodig hebt om je ideale interieur te verwezenlijken. De één heeft meer inzicht nodig om overtuigd te raken dan de ander. Ik kijk altijd naar wat een klant nodig heeft. Soms kan iemand prima uit de voeten met een overzichtelijke plattegrond met een indeling van de ruimte, soms kun je iets visualiseren door een 2D- of 3D-impressie te maken.”

Haar service gaat ver: Sharon kan een shopping list met adviezen voor je samenstellen, maar desgewenst ook mee gaan shoppen en helpen bij de afstyling, de finishing touch. Ook kan ze indien nodig haar netwerk van interieurarchitecten en aannemers aanspreken voor de uitvoering.

Balans in het interieur

Ze heeft zich ontwikkeld tot een veelzijdig adviseur, voor particulieren, maar in toenemende mate ook voor het bedrijfsleven. Naast woningen van uiteenlopende grootte en indeling richt ze ook regelmatig kantoren en tuinen in.

“Wat me vooral aantrekt in dit vak is dat ik mijn kennis van kleuren, materialen en merken mag inzetten om mensen te helpen bij het vinden van warmte en balans in hun interieur. Vaak hebben ze wel een idee van hun voorkeuren, maar vinden ze het moeilijk om een samenhangend einddoel te bepalen. Ik help je daarbij door rekening te houden met alle elementen, zoals kleurstelling en lichtinval.”

Ze ontdekt ook zelf steeds nieuwe dingen. “Op school leer je veel te tekenen met de hand, zo perfect mogelijk, met strakke lijnen. Maar naarmate je groeit in je ervaring en vakkennis durf je  letterlijk meer buiten de lijntjes te kleuren. Ik daag mensen ook uit om te dúrven en risico’s te nemen. Zo ontstaan opmerkelijke resultaten, die echt een weerslag zijn van je persoonlijkheid. Je krijgt dan een huis waarin je je thuisvoelt en waar je energie van krijgt!”

West Interieurs
T 06 43002708
www.westinterieurs.com
info@westinterieurs.nl


‚Äč