Lokaal nieuws dinsdag 11 oktober 2022

Voorkom schimmel in je badkamer

Niemand vindt het leuk om schimmel in huis te hebben, omdat het een muffe geur in huis veroorzaakt. Het komt voornamelijk voor op vochtige plekken zoals de keuken, het washok en ook in de badkamer. In de meeste gevallen hebben oudere huizen hier het meeste last van. Toch is het ook mogelijk dat je er bij nieuwbouw ook last van kunt krijgen. Vocht in je nieuwe badkamer is niet fijn en moet snel behandeld worden. Het kan namelijk voor gezondheidsproblemen zorgen en daarnaast kan de ruimte er ook schade aan overhouden. Heb jij geen idee wat je aan schimmel in je badkamer kunt doen? In dit artikel zullen wij je vertellen hoe dit kunt voorkomen.


Bestrijd schimmel met warmte

Schimmels zijn dol op vocht. Je zult daarom merken dat het in een rap tempo groeit op plekken waar het lang vochtig blijft of waar vochtproblemen aanwezig zijn. Op het moment dat schimmel zwart wordt kan het voor gezondheidsproblemen zorgen. Zo kun je er allergische reacties door krijgen, constant verkouden en vermoeid zijn of met andere klachten te maken krijgen. Om ervoor te zorgen dat je gezond blijft en dat een plek als de badkamer geen schade oploopt, is het belangrijk om tijdig actie te ondernemen. Een makkelijke manier om van schimmels af te komen is door de warmte in de badkamer te reguleren. Dit kun je voor elkaar krijgen met een radiator. Als je badkamer in de ochtend warm is en de rest van de dag op een neutrale temperatuur blijft, krijgen schimmels geen kans om te groeien of zich te vormen.


Verwijder schimmel bij je badkamertegels

Heb jij prachtige badkamertegels voor je nieuwe badkamer? En merk je dat er toch schimmels tussen de voegen zijn? Dan is het belangrijk dat je dit zo snel mogelijk aanpakt. Het kan zo zijn dat er al schimmels bij de tegels waren voordat je een radiator had. Gelukkig is er een manier om de schimmels ook daar te bestrijden. Je kunt gebruik maken van bleekwater om van de schimmels af te komen. Als je bleekwater in een plantenspuit vult, kun je de tegels en voegen makkelijk spuiten. Laat het even intrekken en spoel de tegels daarna met water af. Vergeet de radiator niet aan te laten om ervoor te zorgen dat de schimmels niet terug komen!.
 
Kortom, is het heel vervelend als je schimmels in je nieuwe badkamer hebt. Het kan voor gezondheidsproblemen zorgen en daarnaast kan het ook schade aan je badkamer brengen. Gelukkig kun je dit tegengaan met een radiator. Hadden de schimmels zich al bij de tegels gevormd voordat je een radiator had? Dan kun je het tegengaan met bleekwater en een naspoelen met gewoon water. Vergeet de radiator niet aan te laten zodat de schimmels zich niet opnieuw kunnen vormen.

 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Westland.

Aanmelden