Actueel

Nieuws

Voorkom schimmel in je badkamer Lokaal nieuws dinsdag 11 oktober 2022

Voorkom schimmel in je badkamer

Niemand vindt het leuk om schimmel in huis te hebben, omdat het een muffe geur in huis veroorzaakt. Het komt voornamelijk voor op vochtige plekken zoals de keuken, het washok en ook in de badkamer. In de meeste gevallen hebben oudere huizen hier het meeste last van. Toch is het ook mogelijk dat je er bij nieuwbouw ook last van kunt krijgen. Vocht in je nieuwe badkamer is niet fijn en moet snel behandeld worden. Het kan namelijk voor gezondheidsproblemen zorgen en daarnaast kan de ruimte er ook schade aan overhouden. Heb jij geen idee wat je aan schimmel in je badkamer kunt doen? In dit artikel zullen wij je vertellen hoe dit kunt voorkomen.


Bestrijd schimmel met warmte

Schimmels zijn dol op vocht. Je zult daarom merken dat het in een rap tempo groeit op plekken waar het lang vochtig blijft of waar vochtproblemen aanwezig zijn. Op het moment dat schimmel zwart wordt kan het voor gezondheidsproblemen zorgen. Zo kun je er allergische reacties door krijgen, constant verkouden en vermoeid zijn of met andere klachten te maken krijgen. Om ervoor te zorgen dat je gezond blijft en dat een plek als de badkamer geen schade oploopt, is het belangrijk om tijdig actie te ondernemen. Een makkelijke manier om van schimmels af te komen is door de warmte in de badkamer te reguleren. Dit kun je voor elkaar krijgen met een  radiator . Als je badkamer in de ochtend warm is en de rest van de dag op een neutrale temperatuur blijft, krijgen schimmels geen kans om te groeien of zich te vormen.


Verwijder schimmel bij je badkamertegels

Heb jij prachtige  badkamertegels  voor je nieuwe badkamer? En merk je dat er toch schimmels tussen de voegen zijn? Dan is het belangrijk dat je dit zo snel mogelijk aanpakt. Het kan zo zijn dat er al schimmels bij de tegels waren voordat je een radiator had. Gelukkig is er een manier om de schimmels ook daar te bestrijden. Je kunt gebruik maken van bleekwater om van de schimmels af te komen. Als je bleekwater in een plantenspuit vult, kun je de tegels en voegen makkelijk spuiten. Laat het even intrekken en spoel de tegels daarna met water af. Vergeet de radiator niet aan te laten om ervoor te zorgen dat de schimmels niet terug komen!.
 
Kortom, is het heel vervelend als je schimmels in je nieuwe badkamer hebt. Het kan voor gezondheidsproblemen zorgen en daarnaast kan het ook schade aan je badkamer brengen. Gelukkig kun je dit tegengaan met een radiator. Hadden de schimmels zich al bij de tegels gevormd voordat je een radiator had? Dan kun je het tegengaan met bleekwater en een naspoelen met gewoon water. Vergeet de radiator niet aan te laten zodat de schimmels zich niet opnieuw kunnen vormen.

 

5 tips voor het afsluiten van een glasvezel abonnement Lokaal nieuws maandag 10 oktober 2022

5 tips voor het afsluiten van een glasvezel abonnement

We kunnen vandaag de dag niet meer zonder internet. Nou, eigenlijk kunnen we niet meer zonder snel internet. Langzaam internet is namelijk een ontzettende ergernis voor veel mensen. Daarom doe je er goed aan om te kiezen voor een glasvezel abonnement . Dit komt doordat glasvezel snel is, terwijl de aansluiting ook nog eens betrouwbaar is. Toch is de snelheid vooral het belangrijkste van glasvezelinternet, dit is simpelweg veel sneller dan ADSL. Desondanks wil je natuurlijk niet te veel betalen als je een abonnement afsloot. Gebruik daarom deze tips bij het afsluiten van een internetcontract met een glasvezelaansluiting!

Snelheid

Zo is het onder meer van belang om de juiste snelheid te kiezen bij het afsluiten van een glasvezel abonnement. Over het algemeen is dit internet snel, maar dit is niet altijd overal het geval. Sterker nog, je kunt zelfs niet in elke woning glasvezel krijgen. Daarom moet je op het internet de postcodecheck doen. Je kunt dan direct zien of deze aansluiting beschikbaar is, terwijl je dan vaak ook kunt bekijken welke snelheid je in je huis kunt krijgen.

Alles-in-1

Als je glasvezel in je nieuwbouwhuis wilt dan hoef je niet per se een los abonnement af te sluiten. Je kunt er immers ook voor kiezen om een alles-in-1 pakket te nemen. Je krijgt dan dus niet alleen internet in je woning, maar ook een aansluiting voor bellen en tv. Vandaag de dag gebruikt desondanks niemand meer de televisie en vaste telefoon, dus er zijn genoeg mensen die wel echt puur alleen voor een glasvezel abonnement willen nemen.

Kenmerken

Bij het afsluiten van een glasvezel abonnement kijken de meeste mensen puur naar de snelheid en prijs, dat moet je echter niet doen. Kijk juist ook nog naar de andere kenmerken van het contract! Dit is al helemaal belangrijk als je voor een alles-in-1 pakket neemt. Je hebt bijvoorbeeld een decoder nodig als je interactieve televisie in huis wilt. In sommige gevallen wordt dit automatisch meegeleverd, in andere gevallen krijg je het juist in bruikleen. Kijk ook naar de zenders die tot het pakket behoren!

Verbinding

Er zijn bepaalde apparaten die een bepaalde internetsnelheid nodig hebben. Anders zullen ze namelijk niet echt tot hun recht komen. Desondanks kan het juist ook gebeuren dat een oudere gadget een specifieke snelheid niet aankan. Daarom moet je altijd je apparaten controleren voordat je een glasvezel abonnement afsluit. Hierdoor weet je zeker dat je ze kunt verbinden met de devices die je in je huis gebruikt.

Bandbreedte

Het kan gebeuren dat snelheid verloren gaat als je te veel apparaten aansluit op het glasvezelnetwerk. Dit moet je uiteraard voorkomen. Het is daarom van belang om de gadgets in je huis te tellen die van het internet gebruik maken. Je hebt namelijk genoeg bandbreedte nodig zodat je de verbinding stabiel kunt houden. Normaliter weet je dat je met een glasvezel abonnement voldoende bandbreedte krijgt zodat je in je huis al je apparaten kunt gebruiken. Ook als je meer devices toevoegt, kun je glasvezelinternet gebruiken!

 

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Westland.

Aanmelden